Bejelentkezés menete

Telefonon illetve e-mailben történő bejelentkezését asszisztensünk fogadja, akitől időpontot kérhetnek tájékozódó beszélgetésre.

Ez legtöbb esetben a rendelő szakvezetőivel történik. Asszisztensünk tájékoztató levelet küld a rendelő kereteiről, valamint egy adatlapot. A rendelő kereteinek általános elfogadását a kitöltött adatlap visszaküldésével erősíti meg.

Ezt követően asszisztensünk időpontot egyeztet Ön/Önök számára egy tájékozódó beszélgetésre.

Tájékozódó beszélgetés

A terapeutájával való találkozást egy tájékozódó beszélgetés előzi meg, amely a rendelő szakvezetőivel történik. 

A tájékozódó beszélgetés egy alkalmas személyes beszélgetést jelent. Felnőtt terápiák esetén a pácienssel, kisgyermekek és serdülők esetében a szülőkkel történik az első találkozás.

A tájékozódó beszélgetés díja: 25.000 Ft (1 alkalom)

Első interjú díja: 25 000 Ft (1-3 alkalom)

Pácienseinket 23.000 Ft -os óradíjtól tudjuk fogadni terápiás típustól függően.

Ha szükséges, az előzetesen online visszaküldött adatlapját kiegészítjük, és aláírását kérjük.

Adatfelvételi lapunk egyben nyilatkozat, melyben Ön hozzájárul adatai felvételéhez és beleegyezik azok rendszerünkben történő rögzítéséhez. Az adatlapon részletesen tájékoztatjuk megadott adatainak biztonságos tárolásáról.

Image

Felnőtt

Felnőtt páciensekkel történő tájékozódó beszélgetés során körbejárjuk a hozott probléma természetét, a segítségkérés aktualitását. Fontos látnunk, hogy a hozott problémák milyen aktuális vagy régebb óta fennálló tüneteket jelentenek, azok hátterében milyen megelőző élmények állnak, illetve voltak-e korábban terápiás folyamatok, gyógyszeres kezelések a páciensek anamnézisében, melyek ambuláns vagy kórházi ellátásban való részvételt jelentettek. A megjelenített problémák és tünetek alapján felmérjük, hogy a hozzánk érkező páciensek ambuláns keretek között történő pszichoterápiás ellátása javasolható-e. Ezt követően kerülhetnek első interjúra rendelőnk egyik terapeutájához. A beszélgetés időtartama 45 perc.

Image

Gyerek

Gyermekterápiát megelőző tájékozódó beszélgetés esetén a beszélgetés egyik vagy mindkét szülővel zajlik (a gyermek jelenléte nélkül!) kb. 50 percben, melynek során megpróbáljuk áttekinteni a problémákat. Fontos zárójelentés(ek) fénymásolatban történő elhozását is kérjük ilyenkor. Ha az analitikus terápia ennek alapján nem javasolt, a beszélgetést vezető segít egyéb alternatívák végiggondolásában. Ha javasolható az analitikusan orientált terápia, ennek kereteit, folyamatát is ismerteti a szakvezető, hogy a szülő vagy szülők is el tudják képzelni magukat a folyamatban és el tudjanak köteleződni. Ezután tudnak kollégához kerülni.

Terápia indítása

Image

Felnőtt pszichoterápia indítása

A tájékozódó beszélgetést követően a páciens és terapeuta első találkozójára kerül sor, az úgynevezett első interjúra.Ennek során terapeutájával végigveszik és mélységeiben átbeszélik a hozott problémákat, azok előzményeit, élettörténeti vonatkozásait és a társuló tünetek természetét, valamint a páciens azokkal kapcsolatban megélt nehézségeit. Mérlegelik a bizalom és együttműködés lehetőségeit, megállapodnak a terápiás ülések gyakoriságában és időpontjában, a terápia céljában. Ha a páciens tünetei és állapota indokolttá teszi, a terapeuta javasolhat pszichiáter kollégával történő konzultációt.
Image

Gyermek- és serdülő terápia indítása

A terápiás munka nagyon fontos megalapozója az ismerkedő, diagnosztikus szakasz.

Ennek első lépéseként a szülő vagy szülők első interjú keretében találkoznak a terapeutával. Idősebb serdülők esetén ez az első találkozás a serdülő részvételével is történhet. Itt áttekintik a problémákat mindenki szemszögéből, és a terápiás kérdéseket, motivációt, megállapodnak a folyamatban. 


Többet szeretnék megtudni

Kapcsolat

Kapcsolat felvétele