Image

Felnőtt Terápiák

A hozzánk forduló felnőtt páciensek problémái súlyosságukban és tüneti megjelenésükben is sokfélék lehetnek. Az akutan, váratlanul megjelenő problémák és tünetek lehetnek jól beazonosítható, konkrét traumához, életeseményhez, veszteséghez, kapcsolati vagy egyéb krízisekhez köthetők. Ugyanakkor előfordulhat, hogy régóta fennálló bizonytalanságokat, rossz érzéseket, kapcsolati vagy életvezetési zavarokat tapasztalnak, melyek önálló megoldásában elakadtak, így állapotuk idővel nem változik, esetleg súlyosbodik. A páciens részéről megélt szenvedésnyomás, valamint a megértés és változás igénye a terápia elengedhetetlen része.

A pszichoterápiás munka egyben önismereti munka is, melynek során a nehezen tudatosítható érzések, belső történések pszichoterápiás átdolgozása vezet a problémák megszűnéséhez.

A terápia során a terapeuta biztonságos légkörben segíti a pácienst a megélt problémák, elakadások hátterében álló folyamatok feltárásában. Elfogadó és a bizalom légkörét megteremtő kapcsolatban, szakszerű kérdésekkel vezeti a pácienst a terápia során, annak érdekében, hogy a lélektani problémák egy közös kapcsolati mezőben megértésre, átélésre majd átdolgozásra kerüljenek. Az analitikusan orientált pszichoterápiás ülések heti gyakorisággal történnek, 1-2 alkalommal, ülő helyzetben. Pszichoanalitikus pszichoterápia gyakorisága heti 3-4 alkalom, melyek fekvő elrendezésben zajlanak. A terápiás alkalmak hossza 45 perc.

Image

Felnőtt Terápiák

A hozzánk forduló felnőtt páciensek problémái súlyosságukban és tüneti megjelenésükben is sokfélék lehetnek. Az akutan, váratlanul megjelenő problémák és tünetek lehetnek jól beazonosítható, konkrét traumához, életeseményhez, veszteséghez, kapcsolati vagy egyéb krízisekhez köthetők. Ugyanakkor előfordulhat, hogy régóta fennálló bizonytalanságokat, rossz érzéseket, kapcsolati vagy életvezetési zavarokat tapasztalnak, melyek önálló megoldásában elakadtak, így állapotuk idővel nem változik, esetéeg súlyosbodik. A páciens részéről megélt szenvedésnyomás, valamint a megértés és változás igénye a terápia elengedhetetlen része.

A pszichoterápiás munka egyben önismereti munka is, melynek során a nehezen tudatosítható érzések, belső történések pszichoterápiás átdolgozása vezet a problémák megszűnéséhez.

A terápia során a terapeuta biztonságos légkörben segíti a pácienst a megélt problémák, elakadások hátterében álló folyamatok feltárásában. Elfogadó és a bizalom légkörét megteremtő kapcsolatban, szakszerű kérdésekkel vezeti a pácienst a terápia során, annak érdekében, hogy a lélektani problémák egy közös kapcsolati mezőben megértésre, átélésre majd átdolgozásra kerüljenek. Az analitikusan orientált pszichoterápiás ülések heti gyakorisággal történnek, 1-2 alkalommal, ülő helyzetben. Pszichoanalitikus pszichoterápia gyakorisága heti 3-4 alkalom, melyek fekvő elrendezésben zajlanak. A terápiás alkalmlak hossza 45 perc.