Image

Online Terápia

Online terápiát elsősorban akkor javasoljuk, amikor jelentős földrajzi távolság miatt a páciensek segítség nélkül maradnak, illetve lakhelyükön nem biztosított számukra a személyes találkozás keretében történő, terápiás kapcsolatot biztosító ellátás.

Távterápiában részben a páciensnek kell gondoskodnia a terápiás helyzet körülményeiről, állandóságáról, zavartalanságról és a technikai feltételeiről. Ugyanezt az állandóságot a terapeuta is biztosítja rendelőnkben. Amennyiben egyéb szakember bevonása (pl orvos, pszichiáter) szükséges, a páciensnek saját lakókörnyezetében szükséges gondoskodnia erről. (A szakemberek konzultációs lehetősége fontos lehet ilyen esetben.)

A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy bizonyos rendszerességgel személyes ülésekre is sort kell keríteni, lehetőleg az első találkozáskor, majd évente legalább négy alkalommal.

A pszichoterápiás felmérés és megállapodás az első személyes találkozás során jön létre, ahol külön mérlegelik a távterápia lehetőségét, ellenjavallatait, s megállapodnak a technikai részletekről is.

Távterápia esetén a tájékozódó beszélgetés és az első interjú egy ülésben történik meg, melyet közvetlenül a terapeuták végeznek. Ennek során megegyeznek a rendelői és pszichoterápiás keretek elfogadásáról, az órák gyakoriságáról és a számlázási feltételekről, melyek főként a devizában történő átutalások esetén igényelnek egyeztetést.

Az online terápia heti egy vagy két alkalommal, 45 perces ülésben történik.