Image

Pereszta Ibolya

Pereszta Ibolya, felnőtt klinikai szakpszichológus vagyok.

Alapdiplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pszichológia szakán szereztem, ahol a klinikai, valamint családterápiás szakirány meghatározta érdeklődési irányomat.

Klinikai szakképzésemet a Pécsi Tudományegyetemen végeztem.

Szemléletemet kezdetektől a pszichodinamikus gondolkodás és rendszerszemlélet kísérte.

Önkénteskedtem a Thalassa Ház Pszichoterápiás és Pszichiátriai Intézetében, ahol az ott szerzett gyakorlati és szemléletbeli tapasztalataim tovább mélyítették a klinikum és pszichoterápia iránti elköteleződésemet.

2011 óta dolgozom akut pszichiátriai osztályon, ahol munkám részét képzi a pszichodiagnosztika, krízisintervenció, valamint csoportok tartása.

Emellett párhuzamosan dolgoztam nevelési tanácsadóban, családsegítő központban, ahol különböző korosztályú gyerekekkel, serdülőkkel és családokkal találkoztam.

Munkámat folyamatosan segíti, hogy különböző pszichoterápiás módszerekben képződöm- pszichodráma asszisztens, pár-, és családterapeuta jelölt vagyok, valamint analitikusan orientált pszichoterápiás sajátélménybe járok.

Képzések és módszerek fontossága mellett leginkább a terápiás kapcsolatra fektetek hangsúlyt, mely lehetőséget nyit arra, hogy a fokozatosan épülő bizalmi légkörben a páciens a saját tempójában élje meg érzéseit, értse meg működéseit, konfliktusait és ezáltal képes legyen döntést hozni, változni.

A rendelőben felnőtt egyéni, pár-, és családterápiát vállalok, igény szerint orosz nyelven is.