Image

Schumicky Júlia

Klinikai felnőtt szakpszichológus
Tanácsadó szakpszichológus
 

Klinikai felnőtt szakpszichológus és tanácsadó szakpszichológus vagyok.

Az alapdiplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem meg, a mesterképzésre pedig a Károli Gáspár Református Egyetemre jártam. Ezután az ELTE Tanácsadó szakpszichológus képzést végeztem el, ahol a krízisintervenció szakirányra specializálódtam.

Emellett, elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem klinikai szakpszichológus képzését, amely lehetővé tette, hogy a mélyebben megértsem  a hozzám fordulók nehézségeinek a gyökereit.

Szakmai munkámat egy budapesti közösségi házban kezdtem el, ahol hátrányos helyzetű családokkal és a társadalom perifériájára szorult nőkkel foglalkoztam. A Bátor Tábor Alapítványnál eltöltött évek alatt számos olyan gyermeket és családot megismerhettem, akik valódi bátorsággal voltak képesek szembenézni egy súlyos betegség hatásaival. Az itt eltöltött évek alatt volt lehetőségem olyan családok számára gyászterápiás és élményterápiás foglalkozásokat nyújtani, akik betegésgben vagy balesetben vesztették el a gyermeküket.

Ezzel párhuzamosan az Ökumenikus Segélyszervezetnél dolgoztam, ahol a kapcsolati erőszak érintettjeinek nyújtottam terápiás segítséget. A családon belüli bántalmazás és az elhanyagolás számomra kiemelten fontos terület, hiszen az elszenvedett traumák hatásai a további generációk életére is hatással vannak.

Munkámat sokat segítette a család- és párteraputa végzettségem, az általa megismert rendszerszemlélet meghatározó szempont a problémák megismerése szempontjából. A terápiás folyamat során kiemelt hangsúlyt fektetek a személyes felelősség kérdésre és őszintén hiszem, hogy bárki képes teljes életet élni, ha önmaga működését mélyebben megérti és tudatosan vállalja a változással járó erőfeszítéseket.